hamburger

NAWŁOCIOWA PASIEKA Z BISKUPIC Z NAGRODĄ

8 sierpnia 2023

Finał regionalny konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

30 lipca, w Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny” w Chorzowie odbyła się dwudziesta druga edycja Konkursu na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.
Komisja konkursowa oceniła walory smakowe oraz specyficzne i tradycyjne metody produkcji, zgodność z tradycją i zwyczajami kultywowanymi w regionie. W tym roku komisja miały trudny wybór ze względu na bardzo wysoki i wyrównany poziom potraw i produktów.

Miło nam poinformować, że miód wielokwiatowy z Nawłociowej Pasieki w Biskupicach w swojej kategorii otrzymał pierwszą nagrodę.

Serdecznie gratulujemy!

fot. Tomasz Żak / UMWS

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
ham2